Laško panorama
EUMASS Laško Slovenia
Thermana Laško

Laško je lepo staro mesto z raznolikim kulturnim, športnim in turističnim utripom. Uvršča se med majhna slovenska mesta, a je pomembno turistično in gospodarsko središče ob spodnjem toku Savinje. Znano je predvsem po tradiciji pivovarstva in zdravilnih vrelcih, katerih termalna voda je skozi razgibano preteklost številnim ljudem pomagala povrniti zdravje in ohraniti dobro počutje.

 

Laško je kraj, ki se ponaša s številnimi etnološkimi, kulturnimi in naravnimi posebnostmi. K njihovemu odkrivanju in spoznavanju vabi skozi celo leto, poleg številnih možnosti aktivnih počitnic pa nudi tudi poučne programe ter kulinarične dobrote in druge tradicionalne izdelke.
Neokrnjena in razgibana pokrajina vabi k odkrivanju številnih prijetnih kotičkov in je odlično izhodišče za izlete in doživetja v naravi. Vabljeni na planinske in tematske pohodne poti, ki vodijo skozi gozdove, preko jas in travnikov ter mimo bogate kulturne dediščine. Odpravite se lahko tudi na splavarjenje ob sotočju rek Savinje in Save, od Zidanega Mostu do Radeč. Ljubitelji konjeništva se lahko podajo na vožnjo z zapravljivčkom, turno ježo, terensko jahanje ter ježo konj in ponijev. Doživite lahko tandemski polet z jadralnim padalom, reka Savinja, potok Gračnica in ribniki na Marofu pa so primerni za ribolov. Turistične in ogledne kmetije vabijo skozi celo leto, prav tako tudi ponudniki gostinskih storitev, ki z veseljem postrežejo sveže in sezonske jedi iz lokalno pridelanih živil. Udeležite se lahko tudi vodenih ogledov in izletov po celotni destinaciji.

 

Destinacija Laško – sotočje dobrega je znana po pestrem prireditvenem dogajanju. Skozi leto se zvrstijo številne kulturne, etnografske in zabavne prireditve, namenjene širokemu krogu obiskovalcev. Poleg prireditev je destinacija znana po kakovostni ponudbi konferenčnih prostorov, ki omogočajo organizacijo konferenc, seminarjev, izobraževanj in drugih srečanj. Več informacij najdete na spletnih straneh www.stik-lasko.si in www.thermana.si.

Pomembni datumi

7. Mednarodni kongres medicinskih izvedencev Slovenije:

11. 04. 2024 – 12. 04. 2024

Povabilo za oddajo abstraktov 

9.10.2023 – 30.11.2023


Registracija 

01.02.2024 – 09.04.2024

Partnerji projekta

photo
photo
photo
photo